Mitä on sisältömarkkinointi?

Jokaisen yrityksen tavoite on varmasti kasvattaa liikevaihtoa ja mielellään mahdollisimman kustannustehokkaasti. Mutta miten lisätä yrityksen myyntiä sekä edullisesti että tehokkaasti? Yksi erinomainen vastaus tähän on sisältömarkkinointi.

Yksinkertaistettuna sisältömarkkinointi tarkoittaa markkinointia, jossa julkaistaan asiakkaalle hyödyllistä sisältöä. Sisältö voi olla kirjallista tai visuaalista – tärkeintä on, että sisältö on kohderyhmää kiinnostavaa ja heille arvoa tuottavaa. 

Sisältömarkkinointi on usein tarinamuotoista kerrontaa. Esimerkiksi blogikirjoitukset, e-kirjat, podcastit, videot ja artikkelit nettisivuilla ovat hyviä sisältömarkkinoinnin muotoja.

Sisältömarkkinoinnin hyödyt

Sisältömarkkinointi on loistava keino sitouttaa yleisöä ja kasvattaa asiakasmäärää tuottamalla osuvaa ja omalle asiakaskunnalle mieluisaa sisältöä. 

Jos esimerkiksi yrityksesi myy sohvia, ei välttämättä kannata markkinoida tuotetta listaamalla verhoilukankaan upeita ominaisuuksia. Ihminen usein hakee sohvalta mukavuutta, käytännöllisyyttä ja ehkä sisustukseen sopivuutta.  

Yksisuuntaisen teknisten ominaisuuksien mainostamisen sijaan uutuussohvaa voisi tuoda esiin videolla, jossa esitellään “sohvan päivä” lapsiperheen arjessa – ja miten mukava siihen onkaan köllähtää rauhoittumaan illan päätteeksi. 

Sisältömarkkinoinnin tavoitteena on siis tuottaa sellaista sisältöä, josta asiakas todella kiinnostuu ja johon hän voi samaistua. Yritykselle laadukas sisältömarkkinointi tuo useita hyötyjä, joista mahdollisesti suurin on näkyvyyden lisääminen. Asiakkaalle arvoa tuottavan sisällön tuottaminen nostaa myös yrityksen uskottavuutta.  

Jatkuvalla ja tasokkaalla sisältömarkkinoinnilla tavoitellaan tietysti lopulta myynnin kasvattamista. Kun asiakas näkee itseään kiinnostavaa sisältöä ja kokee yrityksen tuotteiden tai palveluiden todella vastaavan omia tarpeita, hän myös suurella todennäköisyydellä ostaa niitä.

Onnistunut sisältömarkkinointi on suunnitelmallista

Ilman kunnollista suunnitelmaa sisältömarkkinointia tehdään niin sanotusti lennosta. Jos sinulla tuntuu loppuvan ideat kesken, et tiedä sisältöjesi toimivuudesta tai huomaat, ettet ole julkaissut mitään moneen päivään, tarvitset sisältömarkkinointisuunnitelmaa. 

Hyvä sisältömarkkinointisuunnitelma toimii kaiken tekemisesi runkona. “Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” ei ole lainkaan turha sanonta. Suunnitelman avulla sinulla on tekeminen hallussa etkä yllättäen huomaa olevasi täysin vailla seuraavia postauksia. Sisältömarkkinointisuunnitelmaan kannattaa kirjoittaa ylös vastaukset seuraaviin kysymyksiin: 

  • Kuka tuottaa sisällön? 

  • Mihin kanaviin sisältöä suunnitellaan? 

  • Minkälaista sisältöä tuotetaan? 

  • Milloin sisältö julkaistaan? 

  • Mitä varten sisältöä tuotetaan? 

  • Miten tuloksia analysoidaan ja seurataan? 

Oli yritys pieni tai suuri, kunnollinen sisältömarkkinointisuunnitelma (ja sen noudattaminen) tehostaa tekemistä ja parantaa sisältömarkkinoinnin laatua. 

Hakukoneoptimoitu sisältömarkkinointi kannattaa

Hakukoneoptimoidut sisällöt nostavat sisältömarkkinoinnin hyödyt uudelle tasolle. Oli asiakkaan tarve mukava sohva tai avokadopastan resepti, tarpeeseen haetaan vastausta useimmiten hakukoneiden kautta. 

Laadukas sisältömarkkinointi houkuttelee vastauksia kaipaavia verkkosivustoja selaavia asiakkaita yrityksesi sivuille. Mitä paremmin yrityksesi artikkeli, video tai vaikka podcast vastaa asiakkaan tarpeeseen, sitä tehokkaammin sivusi houkuttelevat lisää verkkosivuston vierailijoita eli potentiaalisia asiakkaita.  

Jo ennestään erinomaisen sisällön näkyvyyttä voi parantaa hurjasti hyvin tehdyllä hakukoneoptimoinnilla. Jos SEO ei ole vielä tuttu asia käytännön tasolla, voi ulkoistettu markkinointi olla hakukoneoptimoinnin osalta erinomainen vaihtoehto. 

Suunnittelen ja toteutan mielelläni hakukoneoptimoituja sisältöjä yrityksesi tarpeisiin. Laita viestiä ja jutellaan lisää!

 

Lue lisää aiheeseen liittyen:

Edellinen
Edellinen

Avainsanojen käyttö sisällöissä – ota muistilista talteen!

Seuraava
Seuraava

Miksi hakukoneoptimointi (SEO) on tärkeää yrityksellesi?